Udgivet i I Køkkenet

Lækkert hverdagsmad til hele familien - 5 forslag til nem aftensmad

Af Elpisker.dk

Er du en del af en børnefamilie? Så kender du helt sikkert til det stress og jag, der kan opstå omkring spisetid. Ofte er både børn og forældre lige kommet hjem. Alle er trætte, og derfor skal aftensmad bare være nem og hurtig at lave.

Derudover skal den naturligvis også helst være sund og bestå af nogle gode råvarer. Derfor kan det også godt være lidt af en opgave, som du kommer på hver aften. Hvis du gerne vil gøre det hele lidt nemmere for dig selv, skal du blot læse videre. Her kommer der X forslag til, hvad du kan servere til aftensmad. Derudover kan du også finde mange lækre opskrifter på Gastry.dk

1: Pasta med kødsovs

Det er en klassiker, fordi at den virker. Hvis du derfor gerne vil lave en nem ret, som der er garanti for, at børnene vil elske, skal du vælge pasta med kødsovs. Hvis du gerne vil gøre retten ekstra sund og nærende, kan du putte revet gulerod og majs i selve kødsovsen. Det er en nem måde at få flere grøntsager i børnene på.

Derudover kan du også vælge at bruge fuldkornspasta frem for almindelig pasta, så du og dine børn får flest muligt fibre. Det giver også en bedre mæthedsfølelse, så I alle sammen kan holde jer mætte gennem hele natten.

Hvis du har børn, der er store nok til at hjælpe med madlavningen, er pasta med kødsovs også en god ret. Den er nem at lave, og derfor kan børnene være med i hele processen.

2: Hjemmelavet pizza

Hvis du gerne vil have en ret, hvor der kan blive taget hensyn til alles smagspræferencer, er en hjemmelavet pizza en fantastisk løsning. Her kan du blot købe pizzabunde, tomatsauce og fyld i din dagligvarebutik. Herefter kan du sidde sammen med hele familien og lade hver mand lave sin egen pizza.

Det er en fantastisk løsning, hvis du har nogle kræsne medlemmer i din familie. De kan nemlig helt selv bestemme, hvad der skal på deres pizza. Derudover er det også en oplagt mulighed for at sidde sammen med hele familien og hygge.

3: Mexicanske pandekager

Et andet nemt forslag til aftensmaden er mexicanske pandekager. Det er også en ret, som du nemt kan lave. Her kan børnene også hjælpe dig med at skære grøntsagerne. Derefter har alle mulighed for at sammensætte netop den pandekage, som de gerne vil spise. Derfor er det også en oplagt løsning, hvis nogle af jer er kræsne.

Derudover er det også en god mulighed for at få en masse grøntsager i børnene. Du kan nemlig putte alle tænkelige grøntsager i dine mexicanske pandekager. Lige fra børnefavoritterne majs, agurk og tomat til løg og avocado. Det bestemmer du helt selv.

4: Lasagne

En anden klassiker inden for børnefamilieretter er uden tvivl lasagne. Den er også et hit hos langt de fleste børn. Her har du igen mulighed for at inkludere en masse grøntsager. Blandt andet kan du putte revet gulerødder i lasagnen. Der er også mange der putter løg og majs i. Det er helt op til dig.

Ved siden af lasagnen kan du servere fuldkornsflutes og salat. Det giver et lækkert og velafbalanceret måltid, som hele familien vil elske.

5: Burger

Hvis du leder efter en nem ret, som hele familien vil elske, er burger også en god løsning. Her kan du imødegå eventuelle kræsenheder, der måtte være i familien. Alle medlemmerne kan nemlig bygge deres egen burger.

Mange mennesker tror, at burgere er usunde. Men det behøves de faktisk slet ikke at være. Køb noget magert okse- eller kyllingekød samt fuldkornsburgerboller. Skær en masse agurk, tomat, løg og iceberg. Så har du fundamentet for en sund og nærende burger.

Derudover kan du også tilføje både ketchup og mayonnaise i burgeren, så den smager ekstragodt. Ved siden af kan du servere nogle økologiske pomfritter af god kvalitet. Så har du et lækkert aftensmåltid, som alle familiemedlemmer vil sætte pris på.

Find det du mangler på elpisker.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 225 produkter fra mere end 40 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 589 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-22 09:06:35.

225
Produkter
40
Forhandlere
589
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.