Har du været lidt for flittig med elpiskeren? Her er 9 gode råd til dig der gerne vil starte et varigt vægttab

Har du været lidt for rundhåndet med flødeskummen i den varme kakao? En elpisker er et fantastisk værktøj, hvis man hurtigt skal have rørt en lækker flødeskum eller kagecreme til den søde tand. 

Men hvis du får brugt elpiskeren for meget, så kan det desværre ende med at sætte sig på sidebenene. Sukker- og fedtholdige fristelser er ikke det bedste, hvis du gerne vil holde den slanke linje.

Har elpiskeren været på overarbejde for tiden? Er der kommet lidt for meget sødt indenbords? 

Vi har nogle gode råd til dig her, som kan hjælpe dig med at smide de overflødige kilo og holde et varigt vægttab. 

1. Skær ned på kalorierne

Vægttabet starter i køkkenet og ikke i fitnesscenteret. Formlen på et vægttab er faktisk rimelig simpelt: Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. 

Det kan du groft sagt gøre på to måder, enten ved at træne mere eller spise mindre. Men selv en intens omgang træning forbrænder ikke en skål hjemmepisket flødeskum. Derfor er det langt nemmere, og også mere effektivt, at skære ned på kalorierne i køkkenet først.

2. Spis i moderate mængder

Mange tror et vægttab starter med at smide alle søde sager ud i skraldespanden og kun holde sig til frugt og grønt. Selvfølgelig er det vigtigt, at du hovedsageligt spiser sund og varieret, men husk at der skal være plads til nydelser i ny og næ. 

Elpiskeren skal ikke stå bagerst i skabet og skamme sig. Du skal have lov til at nyde en friskpisket flødeskum i ny og næ, så længe du husker at spise i moderate mængder. Lav en regel om, at 80% af dit indtag skal være sund og nærende kost, og de sidste 20% må gerne være snacks og søde fristelser. 

3. Dyrk sport du holder af

Lad være med at straffe dig selv med kilometer lange løbeture hver eneste dag, hvis altså du hader at løbe. Og lad være med at tage i fitnesscenter, hvis du ikke bryder dig om at vægttræne. Hvis du dyrker motion, som du ikke kan fordrage, så ender du med at give op. 

Derimod bør du finde en motionsform, som du rent faktisk synes er sjov. Det er lige meget om det er vandreture, badminton eller yoga - så længe det er noget, som du holder af! På den måde kan du holde fast i de gode motionsvaner gennem hele livet.

4. Spis protein til alle måltider

Protein er musklernes byggesten. Protein er også sundt og mættende og holder os kørende i lang tid.

Sørg for at bygge alle dine måltider op om en sund proteinkilde. Det kunne for eksempel være græsk yoghurt til morgenmad, kylling til frokost og fisk til aftensmad. Som tilbehør til din protein på tallerknen kan du tilføje kulhydrater som ris, pasta eller brød og nogle sunde fedtkilder. 

5. Drop cheat days

Der findes ikke "god mad" og "dårlig mad", der findes bare mad. Lad være med at begrænse dig selv så meget, at du får dårlig samvittighed over at spise en pizza i weekenden. 

Mange kostvejlederen snakker om "cheat meals" og "cheat days", men hvis man sætter den slags labels på mad, så udvikler man et rigtig usundt forhold til sin kost. Du snyder ikke på din diæt, hvis du kommer flødeskum i din kakao. Så længe du hovedsageligt spiser sundt og varieret, så skal du nok se positive resultater med dit vægttab. 

6. Hav tålmodighed

Hurtige løsninger leder ikke til varige vægttab. Juicediæter, fastning og restriktive diæter vil få kiloene til at rasle af på kort tid, men de vil hurtigt komme tilbage, fordi ingen kan holde til at leve liv, hvor man kun drikker juice. 

Et varigt vægttab handler om at skabe madvaner og rutiner, som du kan holde til at leve med resten af dit liv. Derfor skal du også væbne dig med tålmodighed. Du skal nok se resultater, hvis du holder dig til dine sunde vaner - og resultaterne er nogle som holder!

7. Kig i spejlet og ikke på vægten

Tallene på din badevægt betyder faktisk lige så meget, som du tror. Naturligvis vil det kunne ses på skalaen, hvis du har smidt nogle kilo, men dit vægttab handler om meget mere end tallene på vægten.

Faktum er, at muskler vejer mere end fedt. Derfor kan skalaen faktisk godt begynde at gå op igen, hvis du dyrker motion og får flere muskler. Men bare fordi du tager på i vægt, så betyder det ikke, at du bliver større. Det betyder blot at din krop er begyndt at danne muskler og forbrænde fedt. 

Husk at det du ser i spejlet betyder lige så meget, hvis ikke mere, som det du ser på vægten. 

Føles tøjet løsere? Ser taljen smallere ud? Så er du på rette vej!

8. Vær god ved dig selv

Et vægttab skal ikke være en straf. Selvom du prøver på at tabe dig, så skal du stadig føle livsglæde. Lad være med at skælde dig selv ud, fordi du har taget lidt på. Lad være med at sulte dig selv, fordi du synes du har spist for meget dagen forinden. Vær stolt af dig selv, for at forsøge at skifte kurs. Tænk positivt om dig selv og din krop. Spis sunde måltider, som du holder af, og nyd at bevæge din krop på en måde, som føles behageligt. 

9. Tag et kursus

Vil du gerne lære mere om vægttab og positive livsændringer? Så skal du starte med at tage et kursus i vægttab og livsglæde. 

Jo mere du forstår om din egen krop og psyke, når det kommer til vægttab, desto mere succes får du. Tag et kursus i, hvordan du knækker koden til det varige vægttab. 

Din elpisker behøver ikke gå på pension, når du lærer hvordan du balancerer vægttab og livsglæde.

Menu
Top