Guide: Finansiering af dit nye køkken

Forestil dig følgende scenarie: Du er netop flyttet ind i en helt ny bolig. En bolig, som skal lægge rammerne til dig og dine tætteste i løbet af de næste mange år gennem alle livets store og små begivenheder. Det kræver noget af rammerne, og derfor er det også vigtigt, at de er netop som du ønsker dem.

Derfor begynder du at lede forskellige steder, du kigger på nye stole, vægmaling til de forskellige rum, men da du når til køkkenet, som i den grad trænger til et opløft i både funktionalitet og udseende, stopper festen. Det nye køkken er dyrt, uanset om det er nye skuffer og skabe, hårde hvidevarer eller mindre køkkenudstyr, som en ny blender eller elpisker. 

Måske har du stået i situationen før. Eller måske er det første gang, du bliver ramt af følelsen af afmagt - uanset hvad kan det føles hårdt at skulle give afkald på de perfekte rammer til din familie i flere år, indtil du har lavet en opsparing. Derfor begynder du at søge på alternativer til hurtige penge, men du giver hurtigt op, fordi markedet er så stort og uoverskueligt.

Der er et utal af forskellige låntyper, man kan optage, samt et hav af forskellige pengeinstitutter og veje, hvorigennem man kan optage lånet. Derfor har vi lavet en lille guide til dig, hvor du kan danne dig overblik over alle de vigtige ting at vide, inden du kaster dig ud i det. 

Mulighederne på markedet 

Der er et utal af forskellige lån derude, og det kan være en jungle at finde rundt i. Hvad er forskellen på et renoveringslån, forbrugslån, mikrolån og så videre. Her gennemgår vi de mest almindelige former for lån, så du kan tage den gode beslutning. 

Afbetaling: Denne form for lån ser man typisk brugt ved køb af en genstand. Det kan være en computer, lampe eller måske en opvasker til dit nye køkken. Her betaler du den faste pris af på lånet over en længere periode, i stedet for at lægge pengene med det samme, hvilket kan gøre det til et mere tilgængeligt og overskueligt lån at tage. 

Forbrugslån: Denne form for lån er typisk et mindre lån, der kan hjælpe med at dække hverdagens fornødenheder. Det kan du tit optage hos din bank eller andre låneinstitutioner. 

Renoveringslån: Dette lån optages ofte til netop renovering. Det kan være større og mere presserende projekter såsom mug eller forfaldenhed. Derfor kan det også være svært at retfærdiggøre, hvis dit mål er at købe en ny elpisker. 

Mikrolån: Dette lån kan minde lidt om forbrugslån, idet det typisk er et mindre beløb til det daglige forbrug. Det adskiller sig dog idet, det typisk gives til folk med lavere indkomst, der ikke har stor adgang til andre former for lån. 

Billån: Dette lån giver næsten sig selv. Det er penge, du låner til at købe en bil. Det betyder, at lånet er taget i bilen, og det er dermed også långiverens forsikring. Hvis du ikke betaler lånet tilbage, kan du risikere, at bilen bliver taget fra dig. 

Offentlige lån: Dette er et lån, du optager hos det offentlige. Det kan for eksempel være et studielån til at understøtte dig, imens du læser og ikke har tid til at arbejde fuldtid og tjene penge. Vilkårene er typisk fastsat og ens for alle, og det kan give en form for tryghed for nogle mennesker, at du låner pengene hos det offentlige i stedet for et privat firma, såsom en bank eller et låneinstitut. 

Kviklån: Denne form for lån er det hurtigste lån, man kan tage. Det går ofte igennem private låneinstitutter, og har en lang række fordele og ulemper, der kan have betydning for om det er det bedste lån for dig. 

Fordele og ulemper ved kviklån 

Kviklån har i nogle kredse et dårligt ry. De bliver anklaget for at være dyre og for nemme at optage. Men nogle gange kan det være rigtig dejligt og sågar nødvendigt med et hurtigt og nemt lån, der ikke stiller ligeså mange krav, som et traditionelt banklån. 

Ulemperne ved kviklån er blandt andet, at løbetiden er ofte er rigtig kort. Det betyder, at den tid, du har til at betale af på lånet igen ofte er kortere end ved andre lån. Det kan reelt set både være en fordel og en ulempe.

Fordelen er, at du - hvis du har mulighed for at betale pengene - hurtigt og effektivt er fri for din gæld, hvilket kan være en stor lettelse. Ulempen er, at det kan lægge et unødvendigt stort økonomisk pres på din husholdning i løbet af lånet varighed. Et pres, du ville kunne undgå ved at optage en anden form for lån. 

Fordelene ved kviklån er mange. En af de mest prominente må være, at det er så nemt og hurtigt at blive godkendt til. Det betyder, at du inden for et par få timer, potentielt kan stå med pengene på lommen. Det er i modsætning til banklån og offentlige lån, hvor du tit skal vente flere uger på svar, mens de tjekker alle dine papirer.

Derudover, behøver du heller ikke redegøre for, hvorfor du skal bruge pengene. Der sidder altså ingen bankrådgiver og spørger dig om, hvad du har tænkt dig at bruge pengene på. Det kan også være en stor lettelse, hvis man har tænkt sig at købe den nyeste og mest blærede elpisker på markedet. 

Inden du går ud og optager et kviklån, er det værd at overveje ting som løbetiden, renter og ÅOP. ÅOP er de årlige omkostninger i procent. Det er en indikation for, hvor meget lånet vil koste dig årligt med alle renter og gebyrer. De fleste har tendens til at se en lav rente og tænke, at det er et godt lån, men i virkeligheden kan det blive dyrt, hvis der er mange og høje gebyrer. 

Få overblik til at komme igang på kviklånet.dk

Så måske står du nu og føler dig helt klar og parat til at kaste dig ud i et nyt køkkeneventyr. Måske føles det lige så forvirrende som før, men tøv ikke! Hos https://kviklanet.dk/ får du et fuldt overblik over en lang række kviklån af de største spillere på markedet. Og ikke nok med det, kviklånet.dk, giver også overblik over alle de nødvendige informationer sådan ÅOP, variabel debitorrente og samlede omkostninger.

Det betyder, at du lynhurtigt kan få et overblik over, hvilke muligheder, der findes og hvilke der kunne passe til dit behov afhængig af om du skal købe et helt nyt køkken eller om du blot har lyst til at prøve den nye håndmixer på markedet. 

Menu
Top