Få lækker belysning i dit køkken med LED strips - sådan gør du

Belysning er ikke bare en glødepære i loftet længere. I dag kan vi gøre så meget med lys og pærerne, der giver det. LED er en yderste fleksibel form for belysning, som man kan gøre næsten alt med. Der findes bl.a. de populære LED strips.

LED strips er lange bånd med lysdioder. I stedet for en enkelt pære i en lampe kan du med LED sætte lys op i en lang linje.

Der er mange variationer af LED strips. Du kan nemt købe dem online. Klik her og se et udvalg. Du kan have din nye belysning om et par dage.

LED i køkkenet

Et af de steder, hvor LED strips virkelig kan se godt ud, er i køkkenet. Du kan få den lækreste belysning i dit køkken, og det er endda supernemt. Du kan selv sætte LED strips op.

Hvad du kan gøre med LED-belysning i køkkenet, afhænger selvfølgelig af, hvordan dit køkken er indrettet. Derfor bør du starte med at sætte dig ind i dine muligheder og overveje dem i forhold til dit køkken. Hvad kan man gøre generelt, og hvad kan du gøre i det køkken, du nu engang har? Læs endelig videre her. Så får du nogle idéer til, hvad der er muligt.

Brug overskabene

Har du overskabe i dit køkken, kan du bruge dem til at lave en lækker belysning. Du kan nemlig sætte LED lys op på undersiden af overskabene. På den måde vil du få lys på køkkenbordet, men du vil ikke kunne se lyskilden. Den er gemt på undersiden af skabene.

Med belysning lige under overskabene vil det se ud, som om der er lys i skabene. Lyskilden vil være skjult, så der er kun alle fordelene. Du kan se, hvad du foretager dig på køkkenbordet.

Det er en god idé også at have lys i loftet, men en mere mild belysning kan være rar at have i køkkenet. Når du står tidligt op, når det er blevet sent eller du har en anden grund til at være træt, så er det rart med en mere blød og afdæmpet belysning.

Lys skufferne op

Har du store skuffer i dit køkken, så kan det være en fordel med lidt belysning i dem. Kan du generelt godt lide en dæmpet belysning i dit køkken, vil du også sætte pris på lidt hjælp til at se i skufferne. Desuden ser det virkelig lækkert ud, når der er lys inde i skufferne.

Belysning i skuffer er svært med de gammeldags glødepærer. Det er faktisk umuligt. Pæren er stor og fylder meget, den bliver varm og kan udgøre en brandfare, og så er det ikke ret nemt at montere den i en skuffe. Alt det er ikke noget problem med LED strips. De kan nemt sættes op inde i en skuffe, de bliver ikke varme, og de fylder ingenting.

Lys på gulvet

Skal det være rigtig lækkert i dit køkken, så kan du sætte lys op langs soklen på dine køkkenskabe. Det vil give lys på dit gulv. Du kan se, hvor du skal sætte dine fødder, du kan finde rundt i dit køkken, og det ser lækkert ud.

Er der noget, der er luksus, så er det lys på gulvet. Dit køkken kommer til at ligne en smart restaurant. Kombinerer du gulvlyset med lys under overskabene og lys i skufferne, så kan du fuldstændig kontrollere belysningen i dit køkken. Du kan tænde lyset lige der, hvor du skal bruge det. Og du kan slukke lyset i loftet og tænde for dine LED strips, så dit køkken kommer til at se uendeligt lækkert ud.

Montering

Det er nemt at montere LED strips. Du behøver ikke at være elektriker, og du behøver ikke at have prøvet det før. Det er som et gavebånd, der har klister på den ene side. Du kan nemt klistre det på. Du kan endda også nemt flytte lyskilden igen. Hvis du ombestemmer dig og hellere vil have lys et andet sted, så flytter du det bare.

Det er selvfølgelig en god idé at planlægge monteringen, før du går i gang. Det vil gøre dit arbejde endnu nemmere, og du vil blive mere glad for resultatet. Så overvej, hvor du vil sætte dine LED strips op henne. Eller køb dig et godt lille lager hjem, så du har nogle flere liggende, hvis du kommer på flere gode steder. Det er jo ikke kun i køkkenet, det er dejligt med lækker belysning.

Få det, som du vil have det

LED er en meget fleksibel form for belysning. Med strips kan du lyse en linje op og fx indramme en væg med lys, og du kan få belysning alle vegne. Du kan sætte LED op, hvor du vil. Men det stopper ikke der.

Vil du lyse dit køleskab op, men ikke blive blændet tidligt søndag morgen? Så kan du vælge LED med lysdæmper. Vil du gerne have mulighed for at skifte farve på dit lys, så kan det også lade sig gøre. Skal dit køkken og din stue indrettes til fest? Så find nogle strips med farveskift og lyseffekter.

De smarte ”gavebånd” med lys i findes i mange forskellige længder, og de kan klippes til, så de passer. Du kan også få en fjernbetjening, så du kan tænde og slukke lyset fra den anden side af rummet. Eller en sensor, så lyset tænder, når du træder ind i rummet.

Du har alle muligheder med LED. Så lad dig ikke begrænse. Har du andre idéer til at lyse dit køkken op på en lækker måde, så kan det sikkert lade sig gøre.

Menu
Top