Få et køkken der er både funktionelt og smukt med flotte designer lamper - inspiration til indretningen

Køkkenet er et sted, hvor belysningen spille en vigtig rolle. Man skal jo helst gerne kunne se, hvad det er man står og rører rundt i i kødgryderne. Både lamper og belysning i køkkenet skal gerne se ordentligt ud, især fordi vi uundgåeligt ender med at bruge mange timer i køkkenet om dagen.

I denne artikel giver vi dig noget inspiration, hvordan du indretter køkkenet med flotte designer lamper og funktionel belysning, som tager din indretningsstil til nye højder. Læs med her og bliv mere oplyst.

Designer lamper til det moderne køkken

Her i Danmark elsker vi designer lamper. Vi kan også selv være stolte af vores egne danske klassikere som for eksempel PH-lampen, som stadig findes i mange danske hjem.

Designer lamper gør virkelig noget ved et rum, og køkkenet er ingen undtagelse. Er du på udkig efter designer lamper? Du kan finde flotte designer lamper hos AndLight, som passer perfekt ind i ethvert køkkenrum. Hvis du vælger en loftslampe fra en af de velkendte designerbrands, så er det en god ide at sætte mere end en lampe sammen, så belysningen bliver kraftigere. Det er nemlig vigtig, at man kan danne sig et tydeligt overblik, når man arbejder i et køkken.

Tre former for køkkenbelysninger

Køkkenet behøver ordentlig belysning, som skaber et overblik i rummet. God belysning er altafgørende for, at man kan se, hvad man foretager sig. Man skal kunne danne sig et overblik over, hvad der står i på hylder, i skabene, hvad man skærer i på køkkenbordet og om løgene brænder på i gryden. Et køkken bør gerne indholde tre former for belysning: 

  • centraltlys: ofte en loftlampe, som giver oplyser centrale dele af rummet.
  • arbejdslys: lyser arbejdsrummet op og er ofte meget skrapt. Lyset skal gerne komme oppefra, så man undgår skygger.
  • hyggebelysning: En varm farvetemperatur, der giver stemning og ro. Hyggebelysningen bruges for det meste om spisebordet eller, hvis man opholder sig i køkkenet uden at lave mad. 

Tænk over farvetemperaturen

Når du vælger lamper og pærer til dit køkken, så skal du først og fremmest tænke over farvetemperaturen. Der er nemlig stor forskel på hvilken slags lampe, som du bør bruge inde i stuen fremfor i køkkenet. Et køkken er fortrinsvis et arbejdsrum, hvor man skal kunne koncentrere sig. Derfor skal lyset være skarpt og "koldt", der hvor man arbejder. Over spisebordet kan du med fordel vælge en varmere lyskilde fra en loftslampe eller en pendel. 

Til arbejdslyst fungerer en loftslampe bedst, da den ikke skaber skygger. Du kan sagtens finde fede designer lamper, som kan monteres til loftet over køkkenbordet og give en skarp og bred lyskilde der, hvor du står og skærer kød og hakker grønt til gryderetten. 

Design efter din personlige stil

Selvom designer lamper i sig selv er super flotte, så er det ikke alle, som passer til alle hjem. Måske har du kig på en flot Fritz Hansen væglampe, som du bare må og skal eje. Men det er ikke sikkert, at den lige passer godt ind i køkkenet.

Hvis du gerne vil skabe en rød tråd i dit hjem, så skal de lamper, som du vælger også passe til din stil. Skal det være minimalistisk? Spraglende? Farverigt? Afdæmpet eller prangende? Du kender bedst selv din stil, men forsøg at skabe en sammenhæng mellem møblerne og lamperne i dit hjem. 

LED pærer til lamperne

LED lyskilden udsender et utrolig godt lys, som passer perfekt i et køkken. Når du har valgt din lampe, så kan du med fordel købe en LED pære til lampen, så du får en god lyskilde i dit arbejdsrum. LED er også en energisparende lyskilde, så det er et win-win. Kvaliteten af lyset er rigtig god og behagelig for dine øjne, så du bliver ikke træt eller irriteret af lyskilden, heller ikke selvom du har stået i køkkenet og kokkererer i mange timer. 

LED belysning er ikke kun praktisk, det er også smart. Det kan nemlig indstilles til neutralt hvidt lys eller varmt hvidt lys. Mange vælger at kombinere deres centrale lys med hyggebelysningen ved at bruge en lysdæmper. Dette kan du også opnå med en LED pære, så du selv kan indstille lyskilden til koldt eller varmt lys alt afhængig af, om der skal laves mad eller hygges i køkkenet. 

Menu
Top